Gipsform kursus beskrivelse v. Thora Finnsdottir

Dette kursus går ud på at lave Gipsforme til støbning af keramik med støbeler, og henvender sig til alle, der vil lære at lave gipsforme til støbning af keramik.

Ved køb af kursus vil du modtage en vejledende beskrivelse via email, hvor de forskellige typer af støbeforme præsenteres, samt en beskrivelse af hvordan du finder ud af hvilken type form, der egner sig bedst til det/de emner du vil lave form over. Nogle typer af forme er mere komplicerede end andre, og tager derfor også længere tid at lave.

Kursets første dag starter med ca. en times intro, hvor jeg viser de forskellige typer af støbeforme og forklarer, hvordan de forskellige typer af forme laves. Jeg viser de grundlæggende ting I skal bruge i det forberedende arbejde med jeres forme. Herefter vil der løbende komme mere intro alt efter hvilke stadier i processen I er nået til, og hvor meget erfaring I har med jer.

Vi går i gang med forberedelserne til gipsstøbningen over jeres emner, sideløbende kigger jeg på jeres emner sammen med jer individuelt og laver en vejledende tegning af formen. I det følgende tidsrum vil det være individuelt, hvor langt arbejdet skrider frem, men når de første emner er klar til at blive støbt, overtager vi næste skridt af introen, hvor jeg viser jer, hvordan I blander selve gipsen og hælder den over jeres emne/emner.

Når de første forme er klar til at blive “pakket ud” og skilt fra modelemnet, mødes vi igen, og jeg viser intro til næste skridt og færdiggørelse af formen. Den anden dag er der mulighed for at lave flere forme og/eller prøve at lave en anden type af form.

OBS: Hvis du arbejder på en særlig tidskrævende form kan du blive i værkstedet efter kl 15 den første dag og forberede gipsstøbning på anden dagen.

Tidpunkter: Den første dag : kl. 9-15 og Den anden dag : kl. 10-16

Kurset koster 3000 kr. for begge dage, oveni kommer materialer som er:
Gips pulver – tidligere kursister har brugt ca. 50-200 kr. på materialer alt efter hvor mange forme de har lavet. Materialeprisen afregner på den sidste dag.

Kurserne foregår i ”Kunstnerhuset” i Thoras værksted i Frederiksværk. Adressen er: Gjethusparken 4, 3300 Frederiksværk.

Parkering er muligt ved Gjethusets parkeringspladser, kun ca. 3 min gang fra Frederiksværk station.

Praktisk: Der er plads til 8–10 kursister på hvert kursus, da alle skal have tid til at få hjælp. Så tilmeld dig snarest for at sikre en plads. Kursus afholdes ved min. 6 deltagere. På kurset skal du medbringe tøj, der må blive støvet og evt. en madpakke, jeg har et lille køleskab ellers er der indkøbsmuligheder tæt ved.

Er I en gruppe på ml 5-10 personer, kontakt mig da for jeres egne kursusdage.

Ved afmelding mere end 30 dage før kursusstart, refunderes halvdelen af kursusafgiften. Ved afmelding mindre end 30 dage før kursusstart, refunderes ikke – Hele kursusprisen refunderes kun, hvis pladsen overtages af en anden kursist. 

I varebeskrivelsen i webshoppen får du links til alt, hvad du behøver for at deltage i kurset.

På kurset skal du medbringe tøj der må blive støvet og evt. en madpakke, jeg har et lille
køleskab ellers er der indkøbsmuligheder tæt ved.

-Hvis du har nogen spørgsmål er du velkommen til at skrive til mig på info@thorafinnsdottir.dk
eller sms på 26191998.

Jeg glæder mig til at møde dig og se hvilke fine ting du får lavet 🙂
Mange hilsner fra Thora Finnsdottir Søe

Vil du vide mere om Ler støbe kursus så findes det her: https://thorafinnsdottir.dk/stobe-kursus-beskrivelse-v-thora-finnsdottir/

Thora Finnsdottir