Gipsform kursus beskrivelse v. Thora Finnsdottir

Gipsform Støbekursus

 


Lær at lave gipsforme til støbning af keramik med støbeler. Kurset henvender sig til alle der vil lære processen med at fremstille egne gipsforme til støbning af keramik.
gips kursus

Kursusforløb

Ved køb af kurset vil du modtage en vejledende beskrivelse via e-mail, hvor de forskellige typer af støbeforme præsenteres, samt ideer til hvordan du finder ud af hvilken type form, der egner sig bedst til det/de emner du vil lave form over. Nogle typer af forme er mere komplicerede end andre, og tager derfor også længere tid at lave.

Kurset strækker sig over en weekend (lør+søn). Første dag starter med ca. en times intro, hvor jeg viser de forskellige typer af støbeforme og forklarer, hvordan de forskellige typer af forme laves. Jeg viser de grundlæggende ting I skal bruge i det forberedende arbejde med jeres forme. Herefter vil der løbende komme mere intro alt efter hvilke stadier i processen I er nået til, og hvor meget erfaring I har med jer

Vi går i gang med forberedelserne til gipsstøbningen over jeres emner, sideløbende kigger jeg på jeres emner sammen med jer individuelt og laver en vejledende tegning af formen. I det følgende tidsrum vil det være individuelt, hvor langt arbejdet skrider frem, men når de første emner er klar til at blive støbt, overtager vi næste skridt af introen, hvor jeg viser jer, hvordan I blander selve gipsen og hælder den over jeres emne/emner.

Når de første forme er klar til at blive “pakket ud” og skilt fra modelemnet, mødes vi igen, og jeg viser intro til næste skridt og færdiggørelse af formen. Den anden dag er der mulighed for at lave flere forme og/eller prøve at lave en anden type af form.

Praktisk

Kurset foregår i ”Kunstnerhuset” i Thoras værksted i Frederiksværk.
Adressen er: Gjethusparken 4, 3300 Frederiksværk.
Gratis p
arkering er mulig kun 1 minut fra værkstedet ved Gjethusets parkeringsplads og ellers ligger Frederiksværk Station kun ca. 5 minutters gang fra værkstedet.

Der bliver max. 9 kursister på hvert kursus, da alle skal have tid til at få hjælp. Så tilmeld dig snarest for at sikre en
plads. Kursus afholdes ved min. 6 deltagere. På kurset skal du medbringe tøj, der må blive støvet og evt. en madpakke, jeg har et lille køleskab, ellers er der indkøbsmuligheder tæt ved.

Hvis du arbejder på en særlig tidskrævende form kan du blive i værkstedet efter kl 15 den første dag og forberede gipsstøbning på anden dagen.

Pris

Kursuspris er: 3000 kr + materialer.

Oveni kursusprisen kommer en mindre materialepris. Tidligere kursister har brugt gipspulver for mellem ca. 50-200 kr., alt efter hvor mange forme de har lavet. Materialeprisen afregnes på den sidste dag.

Afmelding

Ved afmelding mere end 30 dage før kursusstart, refunderes halvdelen af kursusafgiften. Ved afmelding mindre end 30 dage før kursusstart, refunderes ikke. Hele kursusprisen refunderes kun, hvis pladsen overtages af en anden kursist.

Anden info

Er I en gruppe på mellem 5-10 personer, kontakt mig da for jeres egne kursusdage.

Hvis du har nogen spørgsmål er du velkommen til at skrive til mig på info@thorafinnsdottir.dk

Bedste hilsner,

-Thora

 

 

Er du interesseret i at lære mere om hvordan du kan støbe i dine gipsforme?

 
 

Så læs mere her om 

Keramik Støbekursus

Indkøbskurv
Thora Finnsdottir