Glasur Kursus beskrivelse v. Thora Finnsdottir

Glasurkursus for Begyndere

 

 

Lær at komme igang med at fremstille dine egne glasurer.

 
 
 
 

Dette kursus giver en grundig introduktion til arbejdet med keramikglasur. Vi arbejder både med købeglasurer, som du kan udvikle på, og opskriftsglasurer der laves helt fra bunden.

glasur kursus

Kursusforløb

På dette kursus får du en tilgang til keramik glasur som gør at du hurtigt kan komme i gang med at fremstille egne glasurer, baseret på både købe-glasurer som du kan udvikle på og opskriftglasurer som laves helt fra bunden.

Du lærer metoder til en nem måde at varierer dine glasurer på og en overordnet forståelse af glasur kemi og teknik, samt teori om brænding og brændingskurver. Vi arbejder med opskrifter til brændings temperatur på 1260 grader. Alle arbejdsmetoder passer dog til glasurer i alle brændingstemperaturer.

Kurset foregår over tre eftermiddage/aftener som i store træk forløber således:

Dag 1 – Intro og teori om råmaterialer og teknik med praktiske øvelser. De første tests brændes.

Dag 2 – Analyse af resultater fra første dag og videreudvikling af disse, samt mulighed for at arbejde med egne ønsker. Der indarbejdes teori med praktiske øvelser undervejs, bl.a. krydstest og line-blend.

Dag 3 – Gennemgang og analyse af resultater af færdige prøver. Dialog om typiske udfordringer og fejl, samt  forslag til justeringer.

Du går fra kurset med redskaber til selv at starte op med glasur i eget regi, samt med et kursus-kompendie der kan vejlede efter kurset.

Praktisk

Kurset foregår i ”Kunstnerhuset” i Thoras værksted i Frederiksværk.
Adressen er: Gjethusparken 4, 3300 Frederiksværk.
Gratis p
arkering er mulig kun 1 minut fra værkstedet ved Gjethusets parkeringsplads og ellers ligger Frederiksværk Station kun ca. 5 minutters gang fra værkstedet.

Der bliver max. 9 kursister på hvert kursus, da alle skal have tid til at få hjælp. Så tilmeld dig snarest for at sikre en
plads. Kursus afholdes ved min. 8 deltagere. På kurset skal du medbringe tøj, der må blive støvet og evt. en madpakke, jeg har et lille køleskab, ellers er der indkøbsmuligheder tæt ved.

Pris

Kursusprisen er: 2900 kr.

Afmelding

Ved afmelding mere end 30 dage før kursusstart, refunderes halvdelen af kursusafgiften. Ved afmelding mindre end 30 dage før kursusstart, refunderes ikke. Hele kursusprisen refunderes kun, hvis pladsen overtages af en anden kursist.

Anden info

Er I en gruppe på mellem 5-10 personer, kontakt mig da for jeres egne kursusdage.

Hvis du har nogen spørgsmål er du velkommen til at skrive til mig på info@thorafinnsdottir.dk

 

Bedste hilsner,

-Thora

 

 

Er du interesseret i at lære mere om hvordan du kan støbe i gipsforme?

 
 

Så læs mere her om 

Keramik Støbekursus

Indkøbskurv
Thora Finnsdottir