Eksperimenterende kursus beskrivelse v. Thora Finnsdottir

Effekt Glasurkursus


Lær hvordan du arbejder eksperimenterende med glasurer

 

Kurset henvender sig til dig der har lidt kendskab til og erfaring med at arbejde med glasurer,
men ønsker at udforske forskellige effekter og udtryk dybere.
glasur kursus


Kursusforløb

På dette kursus arbejder vi eksperimenterende med glasurer der giver forskellige effekter. Du lærer hvordan du kan ændre på eksisterende effekt glasurer samt hvordan du blander glasurer efter en opskrift. Vi arbejder ud fra nogle simple metoder, der giver os mulighed for at undersøge glasurens egenskaber og potentiale.

I løbet af kurset vælger du hvilken retning du ønsker at gå ud fra baseret på de første par prøver. Du kan medbringe specielle prøver stykker, hvis du ønsker det. Vi laver prøver nok til at alle resultater kan deles med alle kursister, således at alle kommer hjem med en masse prøver og opskrifter til at arbejde videre med.

Der vil være forglødede teststykker i en lys og en rød stentøjsler. Hvis du ønsker at lave tests af andre typer ler, så kan du selv medbringe teststykker til dette (stentøjsler).

Kurset foregår over tre eftermiddage/aftener som i store træk forløber således:

Dag 1 – Blande en købe glasur og lave en opskrift. Herefter iblandes den samme liste af råstoffer og en prøve laves af hver.
Herudover laves der en grid test med de to glasurer.

Dag 2 – Ud fra alle glasurprøverne fra første dag, vælger hver kursist hvad de ønsker at arbejde videre med og laver x antal tests, evt. på egne test stykker. Der kan også laves flere grid tests.

Dag 3 – Vi kigger på alle prøverne og analyserer resultaterne for at forstå hvad der er sket og hvad de forskellige tilsatte råstoffer gør. Her er der mulighed for individuel rådgivning i forhold til kursisternes videre arbejde. Her taler vi også om hvordan vi får glasurerne derhen hvor vi ønsker, hvis ikke resultatet er planlagt.

Praktisk

Kurset foregår i ”Kunstnerhuset” i Thoras værksted i Frederiksværk.
Adressen er: Gjethusparken 4, 3300 Frederiksværk.
Gratis p
arkering er mulig kun 1 minut fra værkstedet ved Gjethusets parkeringsplads og ellers ligger Frederiksværk Station kun ca. 5 minutters gang fra værkstedet.

Der bliver max. 8 kursister på hvert kursus, da alle skal have tid til at få hjælp. Så tilmeld dig snarest for at sikre en
plads. Kursus afholdes ved min. 6 deltagere. På kurset skal du medbringe tøj, der må blive støvet og evt. en madpakke, jeg har et lille køleskab, ellers er der indkøbsmuligheder tæt ved.

Afmelding

Ved afmelding mere end 30 dage før kursusstart, refunderes halvdelen af kursusafgiften. Ved afmelding mindre end 30 dage før kursusstart, refunderes der ikke. Hele kursusprisen refunderes kun, hvis pladsen overtages af en anden kursist.

Anden info

Er I en gruppe på mellem 5-10 personer, kontakt mig da for jeres egne kursusdage.

Hvis du har nogen spørgsmål er du velkommen til at skrive til mig på info@thorafinnsdottir.dk

 

Bedste hilsner,

-Thora

 

 

 

Indkøbskurv
Thora Finnsdottir